top of page

Rozprávky pre najmenšie škôlky štartujú


Už niekoľko rokov si myslím, že divadlo a rozprávku si zaslúžia aj deti v malých obciach a mestečkách. V materských školách, kde ich je naozaj len pár, 10-15 detí. Aj tieto deti by mali mať možnosť zažiť čaro bábkového divadla.

Už niekoľko rokov preto dotujem z vlastného vrecka takéto predstavenia a zastavíme sa aj v takých škôlkach, kde nikto iný nepríde. Zrejme sme jedno z mála divadiel. Áno, máte pravdu, neoplatí sa to... V tých malých škôlkach jednoducho nenájdu dostatok financií, aby si predstavenie zaplatili... a tak sú ich financie skôr symbolické.

Už niekoľko rokov si myslím, že toto nie je správny prístup a mal by sa nájsť spôsob, ako týmto deťom doniesť rozprávku do ich škôlky bez toho, aby som si musel ísť zarobiť financie niekde inde, aby som mohol zaplatiť aspoň tú dopravu a hercov, herečky.

Už sa našiel!

V minulom roku sme požiadali o pomoc FOND NA PODPORU UMENIA a ten náš projekt vyhodnotil ako životaschopný a dôležitý.

Preto sa od zajtra vydávame na cesty do malých mestečiek a dedín Banskobystrického kraja aj s kolegom a kamarátom Ďurkom Smutným.

Vďaka podpory FONDU NA PODPORU UMENIA v najbližších týždňoch navštívime 22 materských škôl, kde im zahráme ľudovú rozprávku Drevená krava s ručne vyrezávanými bábkami a ak budú mať chuť, radi sa s nimi aj o bábkach a bábkovom divadle porozprávame.

A to všetko úplne zadarmo!!!

V rámci tohto projektu navštívime obce Látky, Podkriváň, Podhorie, Panické Dravce, Mýto pod Ďumbierom, Utekáč, Ilija, Buzitka, Dobroč, Králiky, Boľkovce, Podkonice, Tajov, Mučín, Lučatín, Podrečany, Čerín, Staré Hory, Fiľakovské Kováče, Hrnčiarska Ves a Strelníky.

Už sa na tieto stretnutia veľmi tešíme a pevne veríme, že toto je len začiatok.


Posledné príspevky
Sledujte naše stránky
  • 01-512.png
bottom of page